| Witamy gościa ( Zaloguj się | Zarejestruj ) | Wyślij ponownie potwierdzenie rejestracji |
![]() |
Forum Dyskusyjne Portalu Mrooczlandia -> Magia -> Magia Naturalna |
| (3) 1 2 [3] ( Idź do pierwszego nieczytanego posta ) | ![]() ![]() ![]() |
| Kalen |
|
||||||||||||||||||||||||
|
Ja też, jak rozpoczynałem z Magią, rzucałem zaklęcia ćwiczyłem. W nocy, sprzątałem pokój i usłyszałem głos swego imienia, ''Wojtek!!!''... Był to głos męski, ale taki pewny, jakby chciał ze mną porozmawiać. Póżniej przestałem zwracać na to uwagi i jakoś tak poszło.
|
||||||||||||||||||||||||
|
|
| Xanarachne |
|
||||||||||||||||||||||||
|
Hym... nie wydaje mi się aby pojawianie się "gości" było takim znowu rzadkim zjawiskiem. Bardziej to chyba kwestia tego iż wiele osób nie zdaje sobie sprawy z ich obecności w codziennym życiu. Sama mam podobnego współlokatora, ale jak miałam możliwość sie go pozbyć jakoś zrezygnowałam... sama do końca nie wiem czemu, ale póki nic nie robi zbyt groźnego to nie widze powodu by ją odsyłać...
Troche mnie zaniepokoiło że znajomy który był ze mną w trakcie rzucania jednego zaklęcia uskarżał się iż coś go przyatakowało... ale wygląda to na sporadyczny przypadek. |
||||||||||||||||||||||||
| Kalen |
|
||||||||||||||||||||||||||
|
Na początkach, kiedy nie miałem zielonego pojęcia o magii[jak jest niebezpieczna], nie miałem dostępu do źródeł, z których mógłbym się uczyć. Moje początki z ,,magią spontaniczną''. Bywały podobne zjawiska jak mówi autorka posta wyżej. Mi też coś tam wariowało w pokoju... Teraz już przestało :unsure: Jeśli ktoś by chciał zajmować się okultyzmem, niech poradzi się lepiej doświadczonych ludzi... Są różne odmiany istot astralnych. A może to Anioł Stróż manifestował swoją obecność? Chciał ostrzez mnie przed złem? Nie wiadomo, ale coś w tym jest :D Pzdr. Kalen. |
||||||||||||||||||||||||||
|
|
| yavanna |
|
||||||||||||||||||||||||
|
taa a mnie zaatakował dziki zombie;]
a pewnego razu pojawil się sam Lucyfer i dłubał w nosie siedząc na moim biurku;] |
||||||||||||||||||||||||
| Xanarachne |
|
||||||||||||||||||||||||
|
Yav, nie masz powodów do złośliwości.
Kalen Wariować to mi nic nie wariuje, a o obecności gościa to upewniła mnie osoba która mnie prowadzi. Co do odczuć, nie mam powodu podważać słów innych, w szczególności iż są to osoby które praktykują już dość długo. Mi póki co od dawna nic nie przeszkadza i nie wygląda na to zeby miało sie to zmienić. |
||||||||||||||||||||||||
| Kalen |
|
||||||||||||||||||||||||
|
Ja się na razie uczę teorii... :rolleyes:
A co do praktyki, pytam się ludzi doświadczonych. ;) Pzdr. :czarodziej: |
||||||||||||||||||||||||
|
|
| Meeron |
|
||||||||||||||||||||||||||||
|
Sprawdź czy nie masz myszy w pokoju :czarodziej:
Często człowiek widzi to, co chce zobaczyc i słyszy coś, co chce usłyszeć. tak działa nasz umysł. Podczs czynności okultystycznych często daje to dodatkowy efekt mistycyzmu :czarodziej: |
||||||||||||||||||||||||||||
(3) 1 2 [3] |
![]() ![]() ![]() |