Forum Dyskusyjne Portalu Mrooczlandia
Witamy gościa ( Zaloguj się | Zarejestruj ) Wyślij ponownie potwierdzenie rejestracji

>

(2) 1 [2]  ( Idź do pierwszego nieczytanego posta ) Reply to this topicStart new topicStart Poll

> Prawa Czy Lewa Półkula Mózgu Maga, test graficzny
Lewis_Hamilton
Quote Post
Osoba z dorobkiem
*
Grupa: Bywalec
Nr użytkownika: 2.014

QUOTE (bell22 @ Mar 17 2009, 01:28 PM)
witam w takim razie osoba ktora uzywa bardziej prawej polkuli mozgu ma predyspozycje w jakim kierunku? jakie swoje umiejetnosci moze rozwijac? a jakie osoba korzystajaca bardziej z lewewj polkuli?

[COLOR=gray]prawa półkula- szaman, kapłan, filozof, bioenergoterapeuta,mag-związany z aurami i np. duchami,
lewa półkula-naukowiec, myśliciel, pustelnik, okultysta-związany z precyzyjnymi zaklęciami czy regułą, wiedźma knująca precyzyjne klątwy[COLOR=gray]
PMEmail PosterUsers Website
Lewis_Hamilton
Quote Post
Osoba z dorobkiem
*
Nr użytkownika: 2.014

QUOTE (Mefistofeles @ Mar 17 2009, 12:36 AM)

2. Elvis (wybacz, ale Lewis cholernie mi się kojarzy z Elvisem xD)

mefisto proszę nie myl mojego ukochanego sportu- f1 z nieżyjącym, wyblakłym muzykiem, w razie czego podam ci strone mojego idola, to se go zapoznasz...oto ona: http://pl.wikipedia.org/wiki/Lewis_Hamilton i już nie będziesz miał takich skojarzeń
pozdro
PMEmail PosterUsers Website
Kalen
Quote Post
Unregistered

Więc dodam od razu tłumaczenie. W j. angielskim jestem dobry :) B)

Lewa półkula mózgu:
Logika,
Orientacja w szczegółach,
Prawidłowa norma,
Zapamiętywanie słów i języków,
Terażniejszość i przeszłość,
Matematyka i Przyroda(Biologia,Fizyka,Chemia itp.)
Umieć się zrozumieć,
Poznawanie,
Honorowanie,
przyznaje się do święcenia/wzoru
wyobrażenie znania nazwę obiektu
rzeczywistość opiera formy
strategie
praktyczny
bezpieczny

Prawa półkula mózgu:
wykorzystania czujące
"duży obraz" orientacja
zasady wyobraźni
symbole i obrazy obecna i przyszła
filozofia & religia
wierzy docenia
przestrzenne wyobrażenie
zna funkcję przedmiotu
oparcie fantazji
stwarzanie możliwości
porywcze branie ryzyka

-----
P.S. Mam trochę z prawej i lewej...
Kalen
Quote Post
Unregistered

I jeszcze:

. Prawa półkula unerwia lewą połowę ciała i na odwrót. U większości osób (także u leworęcznych) lewa półkula jest odpowiedzialna za myślenie logiczne, analityczne, racjonalne, matematyczne, za procesy werbalne. Lewa półkula „widzi drzewo zamiast lasu”. Prawa półkula, to myślenie całościowe (holistyczne), intuicyjne, synteza, wyobraźnia, skojarzenia, symbole, praca obrazami. To ona „widzi las, zamiast pojedynczych drzew”. Naukowcy odkryli, że uznani w świecie geniusze korzystają w czasie procesów myślenia zarówno z logiki lewej, jak i wyobraźni prawej półkuli. Umożliwia to lepsza niż u innych synchronizacja półkul mózgowych. A synchronizacja lewej i prawej półkuli mózgowej sprzyja powstawaniu twórczych pomysłów, poprawie pamięci itp.

Źródło: Synchronizacja Półkul mózgowych
Autor: Nieznany

----
Ot, to takie uzupełnienie :duch:

Jeśli chcecie mogę dać jak rozwijać i korzystać z obu półkul... :P B) :czarodziej:
Mefistofeles
Quote Post
Unregistered

Zrozumieliśmy przy pierwszej dyskusji na ten temat... nie musisz powielać... i kopiować cudzych artów...
Mrooczek262
Quote Post
...
*
Grupa: Admin
Nr użytkownika: 1

W magii taki podział jest zbędny, ideałem co prawda trudnym do uzyskania jest oburęczność / stereo i naprawdę warto iść w tym kierunku mimo że wymaga to nieco czasu np. na naukę pisania zwykle nieużywaną ręką (za to zyskuje się elastyczność i kilka innych ciekawostek zazwyczaj niedostępnych osobom "mono" [stereo pozwala uzyskiwać tryb "nad / turbo" w którym umysł działa nieco innaczej niż w klasycznym modelu i z o wiele większą wydajnością]). ;)
PMUsers WebsiteICQAOLYahooMSN
Paye
Quote Post
Szpieg z krainy Dreszczowców...
Grupa: Użytkownicy
Nr użytkownika: 3.254
Grupa: Użytkownicy

U mnie jestb trochę niestandardowo - mogę dowolnie zmieniać perspektywę tzn kiedy chce widzę kręcącą się w lewo, a kiedy chce to w prawo... Albo mam równomiernie używane półkule, albo ten test na mnie nie działa
PMEmail Poster
Mrooczek262
Quote Post
...
*
Nr użytkownika: 1

Mówiąc informatycznie - podejdź do tej kwesti wielowątkowo - podziel obraz na dwa i puść dwa niezależne od siebie strumienie ;)
PMUsers WebsiteICQAOLYahooMSN

Topic Options (2) 1 [2]  Reply to this topicStart new topicStart Poll