| Witamy gościa ( Zaloguj się | Zarejestruj ) | Wyślij ponownie potwierdzenie rejestracji |
![]() |
Forum Dyskusyjne Portalu Mrooczlandia -> Magia -> Magia-Warsztat |
| (2) 1 [2] ( Idź do pierwszego nieczytanego posta ) | ![]() ![]() ![]() |
| Lewis_Hamilton |
|
||||||||||||||||||||||||||
|
[COLOR=gray]prawa półkula- szaman, kapłan, filozof, bioenergoterapeuta,mag-związany z aurami i np. duchami, lewa półkula-naukowiec, myśliciel, pustelnik, okultysta-związany z precyzyjnymi zaklęciami czy regułą, wiedźma knująca precyzyjne klątwy[COLOR=gray] |
| Lewis_Hamilton |
|
|
mefisto proszę nie myl mojego ukochanego sportu- f1 z nieżyjącym, wyblakłym muzykiem, w razie czego podam ci strone mojego idola, to se go zapoznasz...oto ona: http://pl.wikipedia.org/wiki/Lewis_Hamilton i już nie będziesz miał takich skojarzeń pozdro |
| Kalen |
|
||||||||||||||||||||||||
|
Więc dodam od razu tłumaczenie. W j. angielskim jestem dobry :) B)
Lewa półkula mózgu: Logika, Orientacja w szczegółach, Prawidłowa norma, Zapamiętywanie słów i języków, Terażniejszość i przeszłość, Matematyka i Przyroda(Biologia,Fizyka,Chemia itp.) Umieć się zrozumieć, Poznawanie, Honorowanie, przyznaje się do święcenia/wzoru wyobrażenie znania nazwę obiektu rzeczywistość opiera formy strategie praktyczny bezpieczny Prawa półkula mózgu: wykorzystania czujące "duży obraz" orientacja zasady wyobraźni symbole i obrazy obecna i przyszła filozofia & religia wierzy docenia przestrzenne wyobrażenie zna funkcję przedmiotu oparcie fantazji stwarzanie możliwości porywcze branie ryzyka ----- P.S. Mam trochę z prawej i lewej... |
||||||||||||||||||||||||
|
|
| Kalen |
|
||||||||||||||||||||||||
|
I jeszcze:
. Prawa półkula unerwia lewą połowę ciała i na odwrót. U większości osób (także u leworęcznych) lewa półkula jest odpowiedzialna za myślenie logiczne, analityczne, racjonalne, matematyczne, za procesy werbalne. Lewa półkula „widzi drzewo zamiast lasu”. Prawa półkula, to myślenie całościowe (holistyczne), intuicyjne, synteza, wyobraźnia, skojarzenia, symbole, praca obrazami. To ona „widzi las, zamiast pojedynczych drzew”. Naukowcy odkryli, że uznani w świecie geniusze korzystają w czasie procesów myślenia zarówno z logiki lewej, jak i wyobraźni prawej półkuli. Umożliwia to lepsza niż u innych synchronizacja półkul mózgowych. A synchronizacja lewej i prawej półkuli mózgowej sprzyja powstawaniu twórczych pomysłów, poprawie pamięci itp. Źródło: Synchronizacja Półkul mózgowych Autor: Nieznany ---- Ot, to takie uzupełnienie :duch: Jeśli chcecie mogę dać jak rozwijać i korzystać z obu półkul... :P B) :czarodziej: |
||||||||||||||||||||||||
|
|
| Mefistofeles |
|
||||||||||||||||||||||||
|
Zrozumieliśmy przy pierwszej dyskusji na ten temat... nie musisz powielać... i kopiować cudzych artów...
|
||||||||||||||||||||||||
|
|
| Mrooczek262 |
|
||||||||||||||||||||||||
|
W magii taki podział jest zbędny, ideałem co prawda trudnym do uzyskania jest oburęczność / stereo i naprawdę warto iść w tym kierunku mimo że wymaga to nieco czasu np. na naukę pisania zwykle nieużywaną ręką (za to zyskuje się elastyczność i kilka innych ciekawostek zazwyczaj niedostępnych osobom "mono" [stereo pozwala uzyskiwać tryb "nad / turbo" w którym umysł działa nieco innaczej niż w klasycznym modelu i z o wiele większą wydajnością]). ;)
|
||||||||||||||||||||||||
| Paye |
|
||||||||||||||||||||||||
|
U mnie jestb trochę niestandardowo - mogę dowolnie zmieniać perspektywę tzn kiedy chce widzę kręcącą się w lewo, a kiedy chce to w prawo... Albo mam równomiernie używane półkule, albo ten test na mnie nie działa
|
||||||||||||||||||||||||
| Mrooczek262 |
|
||||||||||||||||||||||||
|
Mówiąc informatycznie - podejdź do tej kwesti wielowątkowo - podziel obraz na dwa i puść dwa niezależne od siebie strumienie ;)
|
||||||||||||||||||||||||
(2) 1 [2] |
![]() ![]() ![]() |