| Witamy gościa ( Zaloguj się | Zarejestruj ) | Wyślij ponownie potwierdzenie rejestracji |
![]() |
Forum Dyskusyjne Portalu Mrooczlandia -> Magia -> Runy |
![]() ![]() ![]() |
| PanSamochodzik |
|
||||||||||||||||||||||||
|
Jak czarować runami? Nigdzie na tej stronie tego nie znalazłem.
Tam jest tylko jak wróżyć runami a np. http://www.mrooczlandia.com/magia/runy/index.php?runy=25 tam jest Bardzo silny znak przyciągający szczęście i szczęśliwy los i jak zrobić żeby on zadziałał tam jest też wiele innych zestawień a ja nie wiem jak ich użyć. Jeśli gdzieś to pisało , a ja nie zauważyłem to przepraszam ale proszę o link. |
||||||||||||||||||||||||
| Sari_Aris |
|
||||||||||||||||||||||||
|
http://www.mrooczlandia.com/magia/runy/index.php?runy=4
Swoją drogą nie ma czegoś takiego jak czarowanie runami dlatego słowo ''czarować'' jest w cudzysłowiu . |
||||||||||||||||||||||||
| PanSamochodzik |
|
||||||||||||||||||||||||||
|
to znaczy żę jak wylosują mi się te dwa runy co robią ten znak przyciągający szćzęście to będe miał szczęście |
| Mrooczek262 |
|
||||||||||||||||||||||||
|
|||||||||||||||||||||||||
| internautka |
|
||||||||||||||||||||||||
|
słyszałam ze runy czesto uzywa sie do praktyk magicznych :)
czy ktos napisze cos na ten temat ? |
||||||||||||||||||||||||
| czarek501 |
|
||||||||||||||||||||||||
|
A może powiesz do czego innego mogą runy służyć? <_<
|
||||||||||||||||||||||||
| Ragabasz |
|
|
Runy przede wszystkim służyły do praktyk magicznych. W "Eddzie Poetyckiej" jest tego wiele przykładów. A to uśpienie jakiejś bohaterki(przepraszam moje zdolność zapamiętywanie nazw jest legendarna...legendą jest, że kiedyś istniała ;) ) za pomącą kielicha na którym runami było wyryte słowo sen (oczywiście w ich języku), a to jak walkiria tłumaczy Sygurdowi (chyba tak się to pisało), że runami leczono. Z tego co pamiętam, przepraszam ostatnio czytałam Edde pięć lat temu, runy były między innymi malowane na rękach położnych. Runy byłe ryte na tarczach, broniach i styliskach statków. Natomiast samo tworzenie talizmanów i używanie run do leczenia wymaga ogromnej wiedzy i odpowiedzialności. Czasami połączenie kilku pozytywnych run może stworzyć słowo, które już sprawia, że skrypt jest niekorzystny. Pamiętaj, że runy to przede wszystkim pismo. A słowo potrafi zranić, wyleczyć i uratować. |
| Mrooczek262 |
|
||||||||||||||||||||||||
|
Nie tylko pismo. Runy to także 'nuty melodii', dobry 'słuch' i można układać zupełnie niezłe 'pieśni' ;)
|
||||||||||||||||||||||||
![]() |
![]() ![]() ![]() |