| Witamy gościa ( Zaloguj się | Zarejestruj ) | Wyślij ponownie potwierdzenie rejestracji |
![]() |
Forum Dyskusyjne Portalu Mrooczlandia -> Magia -> Wicca |
![]() ![]() ![]() |
| pocekp |
|
||||||||||||||||||||||||
|
Witam, swoje pytania kieruje do tych którzy znają się już trochę na magii i mogliby mi pomóc w jakiś sposób.
Znalazłem kiedyś zaklęcia dokładniej PROSZKI (które poniżej podam) ale jeszcze nigdy ich nie próbowałem robić. Chciałbym aby ktoś kto już ich używał, odpisał mi czy w jakiś sposób działają/pomagają? Jeżeli ktoś również zna jakieś sprawdzone zaklęcia bądź proszki (z dziedziny finansów) prosiłbym o podanie ich w tym temacie. Jestem w dużym przysłowiowym "dołku" jeżeli chodzi o pieniądze i tego typu sprawy, dlatego każda pomoc jeżeli chodzi o tą dziedzinę, byłaby mile widziana. Poniżej zamieszczam 2 proszki i czekam na odpowiedzi. >>> Proszek na Szybkie Szczęście: Składniki: Olejek z Golterii rozesłanej (Gaultheria procumbens) Patchouli Cynamon --------------------- >>> Proszek Gracza: Składniki: 1 garść sproszkowanego drzewa sandałowego 1 garść płatków goździków (suszone i sproszkowane) 1 garść sproszkowanego cynamonu 1/2 łyżeczki olejki olibanum (z rośliny Boswelia Cartera) 1/2 łyżeczki olejki mirrowego 4 garści miałkiej mąki ryżowej P.S nie wiedziałem gdzie zamieścić to zapytanie dlatego dodałem w temacie WICCA Edytowany przez pocekp Feb 26 2010, 05:18 PM |
||||||||||||||||||||||||
| Mrooczek262 |
|
||||||||||||||||||||||||
|
Proszki możesz użyć na kilka sposobów, zależy jakiego typu masz ołtarz lub jakiego rodzaju zastosowanie (to czy ma to być statyczne, czyli zw. z ołtarzem, czy też ruchome, jako noszone z sobą - np. do stworzenia kręgu)
Ok - do rzeczy: 1\ na ołtarzu możesz wziąć proszek w garść, na suchą dłoń i po rozpoczęciu czaru z świecą, dmuchnąć wyobrażając sobie że cząsteczki z chmury proszku zaczynają przybierać jakiś kształt / odzienie myślokształtu 2\ możesz dmuchnąć je w ognisko rozpalone pośrodku kręgu, jednocześnie skupiasz się na obrazie skutku czaru, to także jest odzienie myślokształtu (cząsteczki porywa wiatr i wraz z wiatrem niosą się aby przynieść oczekiwany skutek) 3\ używasz do usypania kręgu ochronnego - czyli powiedzmy świeca na szczęście, po dokonaniu czaru zamykasz krąg i pilnujesz by świeca płonęła (proszek stanowi wzmocnioną barierę) uwaga: ryt czaru powinien zostać wykonany przed zablokowaniem kręgu 4\odpalasz w kadzielnicy (dym jako kolejna odmiana odzienia myślokształtu) 5\posypujesz obiekt będący przedmiotem czaru np. ochronne, na pomyślność itp, można z otwartej dłoni (byle przed wzięciem garści wytrzeć do sucha dłoń aby nie było dowcipu z spoconymi dłońmi ;)) Posypywać najlepiej jest przedmioty, miejsca - zależnie od składu chemicznego proszku, odradzam dmuchanie proszkiem na istoty żywe jeśli proszek ma jakieś drażniące składniki (skóra oczy itp może być nieciekawie...) - ważne by zachować ostrożność przy kontakcie z skórą i pierw dokonać testu aby nie ryzykować nieoczekiwanych reakcji alergicznych ! |
||||||||||||||||||||||||
| Lewis_Hamilton |
|
||||||||||||||||||||||||
|
czesc
ja tez kiedys byłem w dole fnansowym i mi pomogły: 1. czary ze swieca- magia swiec, czyli palenie swiecy koloru pomaranczowego we wtorek po pełni (dokładnie nie pamietam w który to wtorek- bo terminy podawała taka gruba wróżka na itv podczas wykładów z magii - to zalezy od astrologii, ale mysle ze to znajdziesz w necie), na swiecy trzeba wyryć odpowiedni tekst kawałkiem drutu, swieca ma dopalic sie do konca, a ogarek trzeba uziemić, czyli zakopać w ziemi - zgodnie z przysłowiem :"panu bogu świeczke a diabłu ogarek- kiedys uznawano ze piekło jest pod ziemią 2. zaklęcie innej wrózki - połaczenie magii kościoła katolickiego z innymi wierzeniami- to zaklęcie zaczynało się od: " czukurej, czukurej...(...) hosanna, hosanna...(...)", ale dokładnej tresci zaklęcia nie pamiętam, może tez znajdziesz w necie... 3. magia spontaniczna- czyli czarowanie swojego konta bankowego przy "specyficznym" stanie umysłu, który kiedys miałem i czasem miewam - zgodnie z wierzeniami europejskimi- starożytnej grecji. A teraz po tych wszystkich zabiegach powodzi mi sie finansowo całkiem nieźle- stać mnie na każdy moj kaprys :-))) jestem z tego bardzo zadowolony! A jak bedziesz chciał jakies szczególy to mogę sięgnąć do mojej księgi cieni i odświeżyć pamięć. pozdro i powodzenia w finansach |
||||||||||||||||||||||||
| Meeron |
|
||||||||||||||||||||||||||
|
Te proszki nie mają żadnego magicznego działania. jesli ktos uzywa proszków, zaklęc itp. pierdół do wzbogacenia sie, to mu raczej nie wyjdzie ( chyba że jest naciągaczem i oszukuje ludzi ze pomaga im poprzez amgię - np. robi tak 98% wróżek) :czarodziej: proszki które opisałeś mają jedynie wpływ na twoją psychikę, działają autosugestywnie ( tzn. wierzysz w ich działanie i przez to podswiadomie robisz wszyteko żeby to udowodnić). najleprzym lekarstwem na przypływ pieniędzy jest PRACA. :czarodziej: |
| pocekp |
|
||||||||||||||||||||||||
|
Dziekuję wszystkim za odpowiedzi, są szczegółowe wiec bardzo mi pomogą. Pozdrawiam i proszę o zamknięcie tematu :)
|
||||||||||||||||||||||||
| pocekp |
|
||||||||||||||||||||||||
|
Lewis_Hamilton << napisałem do Ciebie na pocztę, w miarę możliwości odpisz ;)
|
||||||||||||||||||||||||
| Lewis_Hamilton |
|
|
sorrki ale na razie nie mam czasu się tym zajmować, poszukaj w necie, albo użyj tych swoich proszków, ja używałem tych wszystkich sposobów równocześnie. pozdro |
| pocekp |
|
||||||||||||||||||||||||
|
Mrooczek262 pytanie do Ciebie bo jestes tutaj najbardziej oczytany i masz rozległą wiedzę ;) ...
Czy znasz któryś z wymienionych sposobów przez Lewis_Hamilton? Bo żadnego nie znalazłem nic o tym w internecie szczególnie o SPOSOBIE NR. 2 Jeżeli możesz mi pomóc to napisz, lepiej mieć sprawdzony sposób niż PRZERABIANY z internetu... :) dzieki za pomoc Hamilton. |
||||||||||||||||||||||||
| Meeron |
|
|
Nie ma znaczenie co powiesz. Zaklęcie jest po to, żeby poruszyć mózg i podświadomość do pracy :czarodziej: |
| Xioronir |
|
||||||||||||||||||||||||||||
|
Taaa... To się zgadza. Można również ją programować, ale sądzę, że zaklęcia to na chwilowe zachcianki :D |
| Meeron |
|
|
Tylko czekac kiedy pojawi sie ktoś z zapytaniem o zkalęcie na wyczarowanie ciastek :czarodziej: |
| Azar |
|
||||||||||||||||||||||||
|
Najlepiej zrób ten proszek, wciągnij nosem i walnij łbem w ścianę :D
|
||||||||||||||||||||||||
| Xioronir |
|
|
Nawet o tym nie mów! Na serio, czy na wolne żarty... Nie wyobrażam sobie, co by się stało. <_< |
| Mrooczek262 |
|
||||||||||||||||||||||||
|
Nawet najpotężniejszy proszek i tak zawsze był, jest i będzie niczym dla osoby która nie ma pojęcia do czego on służy i jak się nim posługiwać.
Wprawna osoba zaś zdoła zrobić potężny proszek nawet z kupki błota wykorzystując całą posiadaną przez siebie wiedzę... Potęga tkwi w prostocie... |
||||||||||||||||||||||||
| pocekp |
|
||||||||||||||||||||||||
|
Xioronir wysłałem do Ciebie emaila tak jak chciałeś ;) liczę na odpowiedź.
Mrooczek mam do Ciebie prywatną sprawę wyślę wszystko na email. |
||||||||||||||||||||||||
| Meeron |
|
|
A α-metylofenyloetyloamina? Nie trzeba tu speca żeby wiedzieć do czego to słóży :czarodziej: |
| Mrooczek262 |
|
|
Od zrobienia sobie dużej krzywdy oraz szybkiego przejścia na definitywny koniec kariery w magi... Za cudzą przyzwoitkę robić nie mam zamiaru ale mówiąc szczerze - życzę powodzenia jak po tym zechcesz skupienie spróbować zrobić... Magiczne proszki to nie pigułki do ćpania, nawet jakbyś żłopał dzień w dzień rośliny szamańskie to i tak szamanem nie zostaniesz, nie tędy droga :P Bawiąc się chemią rozbroisz się i uniezdatnisz do czegokolwiek (na sam wstęp wad: brak możliwości przejścia na fazę wyciszenia i ktoś może ci zrobić smażenie albo inny myk oparty o brak możliwości uspokojenia się ci odwalić - kwestia kilku ruchów i już masz szach i mat zanim z chemicznego ciągu wogóle zdążysz się wydobyć - na tym polega dowcip z tymi co ćpają pod przykrywką szukania magii) - sztuka polega na tym by to co samo co prostaki uzyskują chemią uzyskać bez chemi ;] (inne stany świadomości indukowane samą wolą maga ;> bez wspomagajek bo droga na skróty jest prosta: psychiatryk, cmentarz albo inne "wypadki przy pracy po spożyciu") :P Swoją drogą, do zastosowań specjalnych wojsko już dawno ma inne, o niebo mocniejsze i bezpieczniejsze zabawki chemiczne niż ten antyczny związek :] |
| Meeron |
|
|
Kluczem do wszystkiego jest nasz muzg. Jeśli człowiek nauczy sie kozystać z tego co ma, to nie będzie potrzebował żadnych uzywek, proszków itp. Wystarczy rozszeżyć swój punkt widzenia i zacząc pracować nad samym soba. Zaklęcia, proszki, narkotyki czy alkohol, to nie pomoże dojśc nikomu do czegoś wielkiego ( no chyba ze jest dilerem, lub producentem, ale to inna sprawa, ponieważ oni krócej żyją :czarodziej: ). Grunt to zrozumienie samego siebie B) |
| Xioronir |
|
||||||||||||||||||||||||
|
No dobrze. Planuję rozpocząć poznawanie siebie, ale jak? Od czego zacząć? Wiem, że jest to ciężka praca. Choć nie mam pojęcia jak się zabrać. Może Ty podpowiesz, drogi Meeronie?
|
||||||||||||||||||||||||
| Meeron |
|
|
Jest kilka rzeczy od których warto zacząć: 1. Nauka - pochłaniać wiedze w ilościach w jakich jesteśmy w stanie. 2. Należy poznać własne słabości, a następnie starać się nad nimi zapanować. 3. Zawsze optymistycznie podchodzic do zycoa ( "szklanka jest zawsze w połowie pełna, a nie pusta" ). 4. Warto ujażmić swoje emocje, w sposób który pomoże nam w miarę potrzeby nad nimi zapanować. To jest moja koncepcja, oczywiscie każdy moze miec inna;) |
| Xioronir |
|
|
1. Mówisz o szkole? Biologia, chemia, fizyka itd.? Nie martw się, byłem bardzo dobrym uczniem. 3. No nie mam takich darów. Często myślę o samobójstwie. Tak byłoby najlepiej. 4 i 2. Emocje, panowanie = medytacja, oraz relaks. Powinniśmy jak najwięcej tego robić. Chciałbym też przeczytać inne koncepcje. Dziękuję, Meeron. Pozdrawiam. |
| pocekp |
|
||||||||||||||||||||||||
|
Xioronir pisałem do ciebie na pocztę, tak jak chciałes wyslalem ci moj numer gg. Odpiszesz mi? :)
|
||||||||||||||||||||||||
| Xioronir |
|
|
Tak, świetnie.. Tylko jest pewien problem. Zablokowali tą pocztę, bo nie właziłem 60 dni. Trochę mi głupio pocek, że tak przedłużam. Może napisz mi wiadomość na mrooczlandii? |
![]() |
![]() ![]() ![]() |