Forum Dyskusyjne Portalu Mrooczlandia
Witamy gościa ( Zaloguj się | Zarejestruj ) Wyślij ponownie potwierdzenie rejestracji

>

(2) 1 [2]  ( Idź do pierwszego nieczytanego posta ) Reply to this topicStart new topicStart Poll

> Zastosowanie Magii W Nauce.
Solnik
Quote Post
Wstepujacy
*
Grupa: Użytkownicy
Nr użytkownika: 5.644

Powiem potocznie. Od wieku to nie zależy.
Raczej jaki człowiek ma wychowanie, rozsądek. Mądry czy głupi. Mogę mieć 15 lat i zachowywać się jak 2-latek. A może mam 16 lat i psychicznie osiągam 30?
Stwierdzam, że od wieku to nie zależy.Wiek- Tego Matka Natura nie miała na liście.

Popieram. Tak w ogóle to wiek jest podany w moim profilu.

To wie ktoś na temat Liber Kaos ?
PMEmail PosterAOL
Meeron
Quote Post
Niemal Encyklopedia
Grupa: Stali Użytkownicy
Nr użytkownika: 1.798

Raczej jaki człowiek ma wychowanie, rozsądek. Mądry czy głupi. Mogę mieć 15 lat i zachowywać się jak 2-latek. A może mam 16 lat i psychicznie osiągam 30?
Stwierdzam, że od wieku to nie zależy.Wiek- Tego Matka Natura nie miała na liście.

Z więkiem idzie w parze doświadczenie, więc to ile masz lat na liczniku wyraźnie wpływa na ludzką psychikę, potrzeby. Np. Dziecko ma zainteresowania ogólne ( na tym etapie poznajesz otaczający Ciebie świat, dochodzi do pierwszych kontaktów z otoczeniem), jak dojżewasz, to zmienia sie w tobie praktycznie wsyztek, gust, sposób postrzegania świata, zainteresowania, czy też smak. Z czasem przestajesz myslec o zabawach i starasz się założyc własną rodzinę ( ponieważ Twój zegar biologiczny wskazuje Ci na taka potrzebe). Jak już jestes stary i niedołęży, to jedynym twoim zainteresowaniem jest wiara, pracujesz nad swoja duchowościa, ponieważ wiesz ze śmierć się zbliża...Proste? :czarodziej:
PMEmail PosterUsers WebsiteIntegrity Messenger IMICQAOLYahooMSN
Xioronir
Quote Post
Osoba która juz cos wie
Nr użytkownika: 2.639

QUOTE (Meeron @ Mar 17 2010, 03:58 PM)

Z więkiem idzie w parze doświadczenie, więc to ile masz lat na liczniku wyraźnie wpływa na ludzką psychikę, potrzeby. Np. Dziecko ma zainteresowania ogólne ( na tym etapie poznajesz otaczający Ciebie świat, dochodzi do pierwszych kontaktów z otoczeniem), jak dojżewasz, to zmienia sie w tobie praktycznie wsyztek, gust, sposób postrzegania świata, zainteresowania, czy też smak. Z czasem przestajesz myslec o zabawach i starasz się założyc własną rodzinę ( ponieważ Twój zegar biologiczny wskazuje Ci na taka potrzebe). Jak już jestes stary i niedołęży, to jedynym twoim zainteresowaniem jest wiara, pracujesz nad swoja duchowościa, ponieważ wiesz ze śmierć się zbliża...Proste? :czarodziej:

Po części to prawda. Ale nie to miałem na myśli. Ja byłem jakiś inny. Np. wszystkich moich rówieśników interesowały samochody, skutery-jednym słowem, motoryzacja. Mnie to nigdy nie interesowało. Jeśli już, to wolałem się bawić lalkami i moczyć je w wannie. :D xD Choć za grosz nie miałem zainteresowań.

No to powiesz mi, dlaczego staje się kawalerem? Tak mój zegar biologiczny czuje potrzebę?

Pozdrawiam
PMEmail Poster
Meeron
Quote Post
Niemal Encyklopedia

Jeśli już, to wolałem się bawić lalkami i moczyć je w wannie.  xD Choć za grosz nie miałem zainteresowań.

W usa uznali by to za przejaw przemocy w rodzinie, oraz za znęcanie sie nad dzieckiem, które ukazuje swoje kłopoty emocjonalne poprzez gnebienie lalek barbie :czarodziej: na szczęście nie zyjemy w tym pustym kraju...
No to powiesz mi, dlaczego staje się kawalerem? Tak mój zegar biologiczny czuje potrzebę?

Różni ludzie potrzebują różnych doznań. Niektórzy lubia przedstawicieli przeciwnej płci, inni czują sie dobrze w związkach z osobamy ich własnej płci. Jedni szybko znaldują sobie kogos do pary i starają się o dzieci, inni czekaja z tym dość długo, a jeszcze inni wogóle nie maja potrzeby na obcowanie z innymi ludkami ( słyszałes może o białych związkach?:) ). Każdy ma swoje indywidualne potrzeby, co nie zmienia jednak faktu że z wiekiem wzrasta ludzkie doświadczenie. :czarodziej:
Xioronir
Quote Post
Osoba która juz cos wie
Nr użytkownika: 2.639

Ojej, a Ty z tym USA. Nie słyszałem o tym... Mało wogóle słyszę o United States of America. Przykro mi. Choć chciałbym więcej usłyszeć newsów. Widać, że jesteś bardzo związany z Ameryką.

Nie słyszałem o białych związkach. Ach... miłość - nie moja półka.

Choć może i uwierzę w ten "zegar". Choć tylko dałem Ci przykład. To my wybieramy sobie życie. To my kierujemy się własnymi ścieżkami. I to my mamy wybór w naszym życiu, nieprawdaż?
PMEmail Poster
Meeron
Quote Post
Niemal Encyklopedia

Choć może i uwierzę w ten "zegar". Choć tylko dałem Ci przykład. To my wybieramy sobie życie. To my kierujemy się własnymi ścieżkami. I to my mamy wybór w naszym życiu, nieprawdaż?

Prawdaż;)

Ale jako "zegar bilogiczny" okreslone są potrzeby naszego organizmu, które koduje pewien obszar naszego mózgu. Jest to tak zwany cykl biologiczny;)

Ojej, a Ty z tym USA. Nie słyszałem o tym... Mało wogóle słyszę o United States of America. Przykro mi. Choć chciałbym więcej usłyszeć newsów. Widać, że jesteś bardzo związany z Ameryką.

Nie przepadam;) Wole narody słowiańskie :czarodziej:

Topic Options (2) 1 [2]  Reply to this topicStart new topicStart Poll